XIII Jornada de Neteja de Fons Marí CNPS

UN ANY MÉS EL CLUB ORGANITZA LA JORNADA DE NETEJA DE FONS MARÍ AL PORT DE LA SELVA.

 

El darrer dissabte 25 de maig, vam celebrar la 13a Jornada de Neteja de Fons Marí, organitzada per la Secció de Submarinisme del Club Nàutic, amb la col·laboració de l’Ajuntament, Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat, FECDAS, i Empordà Mar, entre d’altres.

 

Un any més la resposta dels voluntaris ha estat exemplar:

Un total de 42 persones, entre submarinistes, ajudants de terra i embarcacions de suport, han realitzat una gran labor col·laborant molt intensament al llarg de tot el matí.

 

Les tasques de neteja, que s’han dut a terme a la zona del Moll Gros (moll pesquer i bocana), mostren una lleugera tendència a la baixa en el còmput general de deixalles extretes en aquesta zona.

 

En comparació amb jornades anteriors, s’han recollit menys ampolles i envasos de plàstic, trossos de vidre, boies, xarxes de pesca, rodes de cautxú, cordes, xarxes i altres estris de pesca.

 

D’altre banda, han augmentat respecte a anys anterior, el número de llaunes de begudes, ampolles de vidre, peces de roba, plats i escombres.

 

Alguns dels objectes recollits fa poc que resten al mar, com una caladora, i d’altres són residus perillosos, com una bateria.

 

Tot i que alguns residus trobats puguin haver estat fruit d’accions involuntàries, el tipus de deixalles recollides són una mostra de la poca cura en l’ús que es fa del mar.

 

Per finalitzar, el Club va oferir un pica-pica, que vam compartir amb els assistents, en agraïment a la col·laboració i l’esforç de tots els que ens van acompanyar.

 

Podeu veure el detall de les deixalles per tipologia, confeccionat per la Rosa Maria Fraguell de la Junta Directiva del Club, que ens va acompanyar durant l’activitat, fent recompta de tot el que s’anava abocant al contenidor:

 

INVENTARI BROSSA RECOLLIDA

 

GALERIA DE FOTOS

 

 

Ves al contingut